ازدواج چیست؟

ساخت وبلاگ
فلسفه و هدف از ازدواج

هدف از ازدواج هم برای مرد و هم برای‌ زن،پاسخ مثبت دادن به سنت الهی و تولید نسل است.لذا،هر دو در این زمینه بر یک عقیده اند.فلسفه ازدواج بر اساس این دو مبنا ملاک دین و نجابت است.در نتیجه،هدف از ازدواج و تولید نسل،مقدس می گردد و هیچ یک از مادیات ملاکی برای آن به حساب نمی آید.

اصولا فلسفه خلقت زن و مرد(زوجیت)تولید مثل است،همان گونه که این زوجیت در سایر حیوانات و حتی گیاهان نیز وجود دارد.نکته اصلی که باید در ازدواج مورد توجه هر دو طرف باشد دین و کمال است.از این رو،از روایات نقل شده از پبامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام چنین بر می آید که هر کس ممکن است به یکی از این

چهار دلیل ازدواج کند:۱-پول؛ ۲-دین؛ ۳-زیبایی؛ ۴-شهرت و عنوان.بین این چهار هدف، دین از همه بالاتر و بهتر است.

اما به طور کلی، ضرورت های ایجاب کننده ازدواج عبارت است از:

الف-ضرورت های فردی؛

ب-ضرورت های اجتماعی؛

ج-ضرورت های مذهبی.

در ذیل،به تفصیل از این موارد بحث می کنیم:

الف-ضرورت های فردی

۱-پاسخ مثبت به فطرت:انسان به حکم فطرت،

۲-موجبی برای بروز استعدادها:برای بروز و تکامل خود نیازمند محیطی امن و آرامند.

۳-موجب امنیت آسایش:

۴-موجب نجات از تنهایی:

ب-ضرورت های اجتماعی

ازدواج هر چند از یک نظر،مساله ای شخصی و خصوصی است،ولی از نگاهی دیگر، دارای جنبه و اهمیتی اجتماعی می باشد.بر این اساس، ازدواج از ارکان مدنیت و راهی مطمئن برای تامین آسایش جامعه و رفاه بشریت است.سود و زیان ازدواج تنها متوجه زوجین نیست، بلکه افراد اجتماع نیز به گونه ای از آن برخوردار می شوند.

زندگی هر یک از زن و شوهر منقسم به دو قسم است:

۱-روابط داخلی و خانواده گی؛

۲-روابط خارجی و اجتماعی‌.

بنابرین،زن صالح در خانواده وسیله ای تحقیق سعادت مرد در نیم زنده گانی او و مرد نیکوکار برای زن وسیله ای سعادت نیمی از روابط حیاتی او است؛زیرا ازدواج وسیله ای موفقیت هر یکی از طرفین در مقدار زیادی از وظایف عبادی خواهد بود که در روایات ائمه اطهار علیهم السلام به نیمی از دین تعبییر شده است.

ج-ضرورت های مذهبی 

ضرورت های مذهبی ازدواج از دو جنبه قابل بر رسی اند:

۱-ازدواج در آیات:خداوند در سوره نساء آیه هفت می فرماید«ای مردم بترسید از پروردگار خود که شما را از تن آفرید و از او جفتش را بیافرید و از آنان مردان و زنان بسیاری گسترانید و بترسید از خداوندی که از او و از ارحام پرسش می شود. خداوند بر شما نگاهبان است

۲-ازدواج در روایات:پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند«ازدواج کنید.زیرا من به زیادت شما نسبت به امت های دیگر در قیامت مباهات میکنم.

نوشته شده توسط شکیبا در 9:57 |  لینک ثابت   • 
ازدواج های اجباری...
ما را در سایت ازدواج های اجباری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : complusivemarrige بازدید : 141 تاريخ : شنبه 17 تير 1396 ساعت: 22:27